luftrensning-vinlager

Vinlageret hos Vinakoper i Koper, Slovenien

EUROKA projektet Winepoll E7411 lakker mod enden.

Airmanager Technologies har sammen med DTU i Lyngby, 3 Spanske partnere samt 2 Slovenske partnere de seneste 3 år arbejdet på at finde en løsning til at fjerne Trichlor Anisol (TCA) og Tribrom Anisol (TBA).

Disse 2 stoffer er årsagen til at der hvert år ødelægges 13 % af den Europæiske vinproduktion svarende til ca. 1 mia. Euro. Airmanager Technologies har deltaget med units fra vores standardprogram, dog ved laboratorieforsøg anvendtes der en specialkonstrueret testunit, der gjorde målinger foretaget af DTU mere sikre.

Projektet begyndte med at DTU i Lyngby testede 2 typer udstyr til luftrensning, heraf Airmanager Technologies MDT teknologi. Herefter blev der gennemført en lang række forsøg hos vinproducenter, og afslutningsvis blev udstyret til luftrensning afprøvet i en vinfabrikant.

Vinfabrikanten Vinakoper i Slovenien (www-vinakoper.sl) havde stillet lokaler til rådighed og i uge 43/2015 gennemførtes der test med Airmanager Technologies udstyr, 2 stk. Log5-900.

I skrivende stund foreligger testresultaterne endnu ikke; men så snart testrapporten er modtaget vil resultaterne blive offentliggjort her på hjemmesiden.

vinlager-1

Professor Lei Fang fra DTU i Lyngby diskuterer med Klemen Lisjak fra det Slovenske Landbrugsministerium hvorledes testudstyret skal opsættes.

vinlager-2

Airmanager units Log5-900 er placeret på midtergang i vinlageret.

vinlager-3

Vinlageret hos Vinakoper i Koper, Slovenien. I dette lager findes der egetræsfade fra 1935 der stadigvæk anvendes.

Kontakt os

Få en uforpligtende dialog omkring teknologien og hvad den kan gøre i jeres ventilationssystem.

CAPTCHA
Please wait...